Per 1 september 2019 stopt KPN met het aanbieden van alle ISDN 1 / 2 en PSTN Meervoudige telefoonaansluitingen.
Welke diensten lopen eigenlijk via ISDN? ISDN verbindingen worden gebruikt om meerdere telefoonaansluitingen op één lijn aan te sluiten, maar ook alarm-, fax- en pindiensten kunnen gebruik maken van het ISDN- en PSTN-netwerk. Dit is het moment om te kijken naar het beste alternatief voor de huidige ISDN diensten. Wij Solus IT bieden hiervoor passende en toekomstgerichte oplossingen voor uw organisatie en geven u graag advies.

Waarom stopt ISDN?

Men wil graag met de tijd meegaan en tijden veranderen snel op het gebied van telefonie. We zijn van analoog bellen naar ISDN gegaan en tegenwoordig bellen we steeds vaker via internet (VoIP). Uit recent uitgevoerd onderzoek is gebleken dat VoIP-telefonie de komende jaren met gemiddeld 30% per jaar zal groeien. Om die groei bij te houden en niet meer te hoeven investeren in een infrastructuur, waar men al op grote schaal afscheid van neemt, heeft men ervoor gekozen om te stoppen met ISDN.

Technisch

VoIP-technologie (Voice over Internet Protocol): vrij vertaald staat deze afkorting voor ‘bellen over een internetverbinding’. OnlyVoIP is de basis van de diensten van Solus IT en biedt vele voordelen boven traditionele telefonie. Hieronder vallen operationele en onderhoudsgerichte kostenbesparingen, maar ook meer functionaliteiten en een betere bereikbaarheid. Tegelijkertijd is de spraakkwaliteit zo goed dat degene naar wie u belt niet meer kan onderscheiden of u via kantoor belt of bijvoorbeeld als thuiswerker.

OnlyVoIP is een SIP trunk en is te vergelijken met een telefoonlijn. Het verschil is dat inkomende en uitgaande telefoongesprekken via het internet verlopen. Met andere woorden: u belt niet meer over een traditionele analoge of ISDN netlijn, maar over een internetverbinding. Het SIP protocol is geschikt voor multimedia communicatie zoals audio, video en andere datacommunicatie.

Flexibiliteit en besparen met OnlyVoIP

OnlyVoIP kan vaak al ‘eenvoudig’ worden ingezet zonder grote verandering aan te brengen in uw huidige situatie. Zo is het vaak al mogelijk om met de huidige telefooncentrale en toestellen gebruik te gaan maken van OnlyVoIP. Wat er verandert, is de verbinding die u gebruikt om te bellen en gebeld te worden. Bij voldoende beschikbare bandbreedte is het mogelijk om zowel het internet als het telefonieverkeer over één internetverbinding te laten verlopen.
Een ander voordeel is dat OnlyVoIP geen restricties kent in haar gelijktijdige spraakkanalen en kunnen we zonder complexe ingrepen laten meegroeien met uw organisatie.

En voor u als ondernemer ook niet onbelangrijk: kostenbesparing op de infrastructuur, omdat data en spraak over dezelfde verbinding lopen. Daarnaast zijn de abonnements- en gesprekskosten vaak lager dan bij de traditionele telefoonlijnen.
OnlyVoIP hanteert namelijk een concurrerend beltarief voor het bellen naar vaste en mobiele nummers, zowel binnen als buiten Nederland. Als uw organisatie over meerdere vestigingen beschikt, belt u onderling helemaal gratis. Ook bellen naar overige OnlyVoIP klanten is  geheel kosteloos. Daarnaast krijgt u een beter inzicht in uw uitgaven, alles op één helder overzicht.

Solus IT geeft advies!

Er zijn verschillende alternatieven voor ISDN en PSTN. Een logische opvolger hiervan is OnlyVoIP-desk (hosted telefonie) in combinatie met OnlyVoIP, maar er zijn meer opties. Zo is het in veel gevallen mogelijk om uw huidige telefooncentrale te blijven gebruiken in combinatie met bellen via OnlyVoIP.
Wij helpen en adviseren u graag bij het maken van de beste, toekomstgerichte beslissing voor uw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we er samen naar kunnen kijken.

Bron:

Solus IT

Neem contact op

Laat hier een bericht achter, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

Not readable? Change text. captcha txt